het zelfvoorzienende karakter van forteiland pampus is een onuitputtelijke bron van inspiratie tot duurzaam leven.

FortEiland pampus als eerste locatie voor #voormorgen

Stichting Forteiland Pampus heeft voor het programma #voormorgen gekozen om het bijzondere verhaal van Pampus op een logische, aantrekkelijke en interactieve manier te koppelen aan de duurzame transformatieopgave van onze maatschappij. Forteiland Pampus is een inspirerende omgeving om het programma #voormorgen te realiseren. Vanaf de oplevering in 1895 is er geen waterleiding en elektriciteitskabel naar de vaste wal. En die zal er ook nooit komen. Het principe dat je ‘het moet rooien met wat er voorhanden is’, is leidend op dit eiland en dwingt tot het continu zoeken naar een ideaal evenwicht. Juist deze plek nodigt daarom uit tot technische èn sociale innovatie door bewust verschillende doelgroepen te laten meedenken met de nodige systeemoplossingen.

Forteiland pampus gericht op een duurzame toekomst

Forteiland Pampus is als boegbeeld en bezoekerscentrum van UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam een grote trekpleister in binnen- en buitenland. Onder het motto ‘duurzaam vooruit met historie’ vertelt Pampus het verhaal van het kunstmatig ontworpen, zelfvoorzienende Forteiland aan het Pampus en het verhaal van de waterlinie Stelling van Amsterdam. Pampus is tegelijkertijd aan de slag met een grootschalige transformatie, waarmee het een nieuwe tijd laag over het eiland legt. Geïnspireerd op een verleden als innovatief ontworpen systeem wordt Pampus geheel duurzaam zelfvoorzienend. Onderdelen van het programma Pampus Duurzaam Zelfvoorzienend zijn een nieuw circulair ondergronds entreegebouw van 930m2, een nieuwe expositieruimte, een innovatieve waterzuiveringsinstallatie, 300m2 aan moestuinen en een duurzaam energiesysteem op basis van zonne-energie, windenergie en bio-vergisting.

hoe #voormorgen naadloos op Forteiland pampus past

Op het eiland komt een expositieruimte waar een film en/of tentoonstelling de bezoeker context kunnen bieden. Deze informatie zal geavanceerd gebracht worden, energie geven, inspireren en van hoge kwaliteit zijn. Living labs over water, voedsel, energie en grondstoffen doen de bezoeker ervaren hoe leuk, interessant en relatief gemakkelijk duurzame oplossingen kunnen zijn.

Water

Voedsel

Energie

Grond-stoffen

De fysieke onderdelen van #voormorgen op Pampus zullen compleet worden gemaakt met het digitale platform van #voormorgen. De indrukken, ervaringen en nieuwe inzichten die de bezoeker meeneemt worden aangevuld, verrijkt en bestendigd met behulp van de personificatie, gamification, community building en activatie mogelijkheden die het platform zullen bieden.

Planning

Het doel is om het project #voormorgen op Pampus tegelijkertijd met het nieuwe entreegebouw in 2024 te realiseren.

Project Team

René Djikstra
Projectmanagement
René Djikstra
Projectmanagement
René Djikstra
Projectmanagement
René Djikstra
Projectmanagement
René Djikstra
Projectmanagement
René Djikstra
Projectmanagement
René Djikstra
Projectmanagement
René Djikstra
Projectmanagement

Stichting Eden Holland

Stichting Eden Holland
Contactpersoon: Anton Valk
[email protected]
Tel. 0655846414

Bankrekening: NL77 INGB 0009266984
KvK: 66632633
RSIN: 856639047

Op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen binnen onze #voormorgen projecten?
Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.